Hyss... Kuuletko kuinka ketunleipä laulaa tuulessa sulosointuja sielullesi. Laskeutuu lempeästi ihollesi, sukeltaen sitten sieluusi valoa loistamaan.

torstai 14. helmikuuta 2013

Luonnonsaippuaa hiuksille

Siirtyessäni tutkailemaan näitä luonnonmukaisemman hiustenhoidon mahdollisuuksia, ongelmakseni alkoi kehkeytyä hiuspohjan öljyisyyden peseminen pois hiuksista. Kokeilin ensin ihan olla pesemättä hiuksia ja käyttää vain yrttihuuhteita, mutta nopeasti huomasin, että hiukset pitäisi kyllä saada putsattua öljystä jollain tavalla ennen hiushuuhtelua. Joten ensin päädyin käyttämään Sini-Pellavan pellavaöljy-saippuaa, mutta tovin sitä käytettyäni huomasin, että saippuan tekoon käytetty lipeä alkoi pahasti tuoksua hiuksissa ja aloin etsimään muita vaihtoehtoja.

Kävin Hyvän olon kauppa ja kahvila Säteessä ja ostinkin sieltä mukaani vuorisuolasaippuaa sekä shea-voi saippuaa. Onneksi ostin myös tuota shea-voi saippuaa, koska tuo vuorisuola ei ainakaan minun kohdallani toiminut, vaikka ohjeissa selitettiinkin suolan parantavia ja ihoa hoivaavia ominaisuuksia. Joten aloin käyttämään Shea- voi saippuaa ja se pesi hyvinkin puhtaaksi hiukset, tosin jättäen hiukset hitusen kuiviksi.


Tänään olin sitten parturissa Villielo nimisessä paikassa ja suosittelen heitä lämpimästi. He ovat hyvin perillä luonnonmukaisista hiushoidoista ja heillä on paljon luonnonmukaisia tuotteita tarjolla. Parturini sitten suositteli minulle punertavien hiusten luonnonsaippuaa ja tätä meinaan koittaa nyt myös seuraavaksi. Saippuan tulisi hieman syventää omaa luontaista väriäni, ei niinkään värjätä sitä punaiseksi :) Tässä kuva alla.


Ihanaa kun on tullut näitä ekokampaamojakin jo enemmän parturimaailmaan. Kaikille ei varmaan voisi mennä selittämään, että on jättänyt tavallisen shampoopesun kokonaan ja hoitaa hiuksiaan yrteillä ja onhan se taas pieni ( tosin hyvin pienen pieni) takaisku kaupalliselle shampoo markkinoille menettää taas yksi asiakas :) Olen ollut siis tähän mennessä hyvin tyytyväinen valintoihini keskittyä enemmän ja enemmän luonnontuotteisiin. Tosin täytyy myöntää, että vieläkin hieman harmittaa, että suurimman osan joudun ostamaan vielä jonkun toisen tekemänä, mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Olisiko ihanempaa kuin pestä itsensä itsetehdyllä ruususaippualla joka on tehty oman puutarhan ruusupensaan ruusuista. Siinähän sitä on kunnianhimoa kerrakseen, mutta kuitenkin täysin toteuttamiskelpoinen idea. Unelmia on aina hyvä olla :)

Mutta näiden luonnonmukaisten tuotteiden käyttö on minulle muutenkin tärkeää, näin voin osaltani vaikuttaa hieman myös ympäristöön takaisin meneviin aineisiin, ei enää jätevesiin kemiallisia aineita, vaan nyt viemäriin valuu luonnon omia raaka-aineita :) Suosittelen siis kokeilemaan!

Ei kommentteja: