Hyss... Kuuletko kuinka ketunleipä laulaa tuulessa sulosointuja sielullesi. Laskeutuu lempeästi ihollesi, sukeltaen sitten sieluusi valoa loistamaan.

lauantai 12. tammikuuta 2013

Suklaa suukkoja Ü

Voi raakasuklaa sentään :)

Innostuin kokeilemaan itse suklaan tekoa ja löysinkin ohjeita TÄÄLTÄ. Päätin alkuun koittaa tehdä ihan pienen annoksen vähän kuin maistiaiseksi ja hyvä, että tein näin. Suklaa kun jäi maultaan hieman liiankin raakasuklaan makuiseksi :) Eli makeutta olisin kaivannut suklaaseen hieman lisää. Minun täytyi oikein tarkistaa ohje uudelleen, että olinko unohtanut makeutusaineen ohjeesta pois, mutta ohjeessa ei tosiaankaan ollut mitään muuta makeuttajaa kuin Lucuma-jauhe. Seuraavaan erään laitan sitten hieman luonuhunajaa mukaan :) Mutta kyllä tämäkin maistuu, jos ei muuta niin energian tuojana ainakin :)


Itse ohje löytyy raakasuklaa.com sivuilta nimellä Minisuklaa. Ohjetta varten ostin luontaistuotekaupasta raakakaakao jauhetta, kaakaovoita ja sitä lucuma jauhetta. Itselläni olikin kaapissa jo valmiina kaakonibsuja. Kaakaonibsuista vinkkinä voin sanoa, että ne toimivat hyvin aamulla aamumyslin seassa tuomaan energiaa alkavaan päivään. Todella tehokkaita :)

Tässä alla kuva vielä tuosta itsetehdystä raakasuklaasta joka omasta mielestäni olisi kaivannut hieman makeutta lisää, mutta eihän raakasuklaa niin makea olekkaan kuin kaupan suklaa. Mutta terveysarvoiltaan se kyllä lyö laudalta kaupan suklaat mennen tullen :)


Tämän reseptin raaka-aineet olivat kyllä melkoisia superfood aineita: aitoa kaakaota, maca jauhetta ja lucuma jauhetta sekä ripaus kookosrasvaa. Kaikki sisältäen suuria määriä luonnon antioksidantteja tai sydämelle ystävällisiä rasvoja. Joten tähän suklaan teko puuhaan aion kyllä ryhtyä uudelleenkin, vaikka maku tässä ensimmäisessä koeannoksessa jäikin itselle liian raa´aksi :)


Ei kommentteja: