Hyss... Kuuletko kuinka ketunleipä laulaa tuulessa sulosointuja sielullesi. Laskeutuu lempeästi ihollesi, sukeltaen sitten sieluusi valoa loistamaan.

torstai 21. helmikuuta 2013

Itsetehty mysli



Olen jo hetken miettinyt, että tekisin itse myslisekoituksen johon voisin lisätä semmoisia aineita joista itse pidän ja löysinkin aivan ihana ohjeen TÄÄLTÄ. Muunsin ohjetta hieman ja lisäsin joidenkin aineosien sijaan jotain muuta ja hitsi miten hyvää tästä tulikaan.

2,5 dl kaurahiutaleita
2,5 dl pikapuurohiutaleita (4-viljan)
2 dl kookoshiutaleita
0,5 tl kanelia
0,5 tl merisuolaa

1 pilttipurkki omena sosetta
0,5 dl juoksevaa hunajaa
vajaa desi ruokosokeria
1 rkl oliiviöljyä
1 tl vaniljajauhetta

2 dl cashew pähkinöitä
1 dl saksanpähkinöitä
1 dl kurpitsan siemeniä
1 dl goji-marjoja
1 dl rusinoita

Minä laitoin kaikki yhteen kulhoon ja sekoitin tasaiseksi ja paahdoin uunissa 150 asteessa ensin 20 minuuttia ja laskin sitten lömpöä 100 asteeseen ja paahdoin vielä 30 minuuttia. Ohjeessa tosin kehotetaan lisäämään pähkinät vasta puolessa välissä paahtamista ja kuivatut marjat vasta lopuksi paahdettuun seokseen, mutta oman tapani mukaankin seoksesta tuli kyllä todella hyvää. ( unohdin lukea ohjeet loppuun saakka, paha tapa) :) Suosittelen tätä kaikille, koska sitä on helppo muunnella ja näin voit itse säädellä miten paljon makeutusta laitat mukaan seokseen. Ensi kerralla meinaan itse koittaa eri makeutusaineita :) Nam!! 


1 kommentti:

Maia kirjoitti...

Nam, tätä täytyy kokeilla. Nyt pyörii mielessä raakaravinto koko ajan :) Joku ruokakurssi siltä osin olisi ihku. Ihanaa iltaa teille!