Hyss... Kuuletko kuinka ketunleipä laulaa tuulessa sulosointuja sielullesi. Laskeutuu lempeästi ihollesi, sukeltaen sitten sieluusi valoa loistamaan.

perjantai 22. helmikuuta 2013

GreenSmoothie Û

Voihan vihreys :) Miksen ole tätä ennemmin keksinyt ja mistä lie se edes tupsahti mieleeni, mutta tänään töistä tultuani aloin surffailemaan netissä vihreän smoothien ohjetta ja sellaisen löydettyäni marssin suoraan kauppaan ostoksille :)


GreenSmoothie

1 pussi tumman vihreää salaattia
kourallinen pinaatinlehtiä
muutama basilikan lehti
1,5 hyvin kypsää banaania
1 nektariini
raikasta vettä oman mieltymyksen mukaan

Revi salaatinlehdet tehosekoittimeen ja lorauta perään hieman vettä, niin että salaatti alkaa silppuuntumaan kunnolla. Lisää lopuksi banaani ja nektariini paloina ja surauta seos tasaiseksi. 

Myönnetään, että olin hieman epäileväinen, varsinkin kun seosta nuuskaisi ja se tuoksui täysin ruoholle :) Maku yllätti kuitenkin täysin ja itse smoothie maistui lähinnä vain hedelmille ja mitään makeutusta ei tarvinnut lisätä!! Ja miten paljon tuoreita vitamiineja lasilliseen mahtuukaan ( annoksesta tuli reilu 4 dl )! Taisin löytää itselleni uuden tavan nauttia terveellistä salaattia, sen valmistaminen kun on tuntunut hieman aina työläältä. Syön sitä kyllä paljon, mutta kotona hätinä koskaan teemme salaattia, yleensä vain kun vieraita tulee kylään. Silloin saa hieman kuin itsekin nauttia ja syödä paremmin. Arjen keskellä sitä tulee monesti vain sutaistua jotain kokoon, ja äkkiä :) Mutta nyt tämä tapa nauttia salaattia tulee ehdottomasti mukaan arkeeni :)
( edelleen hieman unelmoiden siitä omasta pienestä kasvimaasta josta saisi poimia omia super foodeja)

( Paljon hymiöitä huom!)  Ü

2 kommenttia:

Maia kirjoitti...

Mukavaa sunnuntaita :)
Tänään kirjoitan smoothieohjeen ylös ja eiku kauppaan. Eilen yritin muistella sitä, mutta ei ihan onnistunut.
Näyttää oikein voimapirtelöltä.

Sunshine kirjoitti...

Joo melkoinen voimapirtelö ja itsellä ainakin laittoi hieman ilmaa liikkeelle mahassa, mutta nestettä on poistunut paljon juomien vaikutuksesta ja paino alentunut yhtäkkiä 2kg, tosin se on ollut aika normi heitto muutenkin. Täytyy seurailla tilannetta. Uuteen juomaan koitin laittaa mintun lehtiä ja se toi juomaan hurjan paljon raikasta makua :) Seuraavaksi kokeilen avocadoa, joka kuulemma tekee juomaan kermaisen koostumuksen...