Hyss... Kuuletko kuinka ketunleipä laulaa tuulessa sulosointuja sielullesi. Laskeutuu lempeästi ihollesi, sukeltaen sitten sieluusi valoa loistamaan.

maanantai 1. huhtikuuta 2013

Kevättä jo ilmassa Ü

Sen lisäksi että olen saanut nauttia suunnattoman ihanista ja aurinkoisista vapaapäivistä koko pääsiäisen, niin olen todella innnoissani jo luonnon heräämisen ensi merkeistä. Pilkillä ollessamme en malttanut rämpiä läheiseen pikkuriikkiseen saareen ja räpsiä muutaman kuvan luonnonheräämisestä Ü


Katsokaa nyt näitä ihania pajunkissoja. Ne niin kovasti jo haluavat kurkistella ulos kuoristaan :) Varma kevään merkki siis :) Toisena kuvauskohteeksi päätyi koivun oksa, jossa lehden silmut olivat visusti vielä kiinni. Kovasti lähettelin niille jo kuitenkin iloisia terveisiä, että "Kohta nähdään" :)


Kohteeksi päätyi myös niin ihanat viime kesän kaislahapsut joita oli jäätikön reunat pulloillaan :) Silmät sulkien pystyin kuulemaan jo niiden iloisen kohinan ja suhinan kesätuulessa, lokkien kaarrellessa rantoja ja veden liplattaessa hentona aallokkona :) Minä NIIN odotan kesää :)


Tiesittekö muuten, että pajun lehdistä ja juurista on ennen vanhaan valmistettu lääkettä kuumeen hillintään ja reumavaivoihin. Pajunkuori sisältää salisylaatteja, jotka muuttuvat ihmisen elimistössä salisyylihapoksi ja näin ollen toimii tulehduslääkkeenä asperiinin tapaan :)

Koivun monia eri ominaisuuksia erittelemättä nyt tässä, odotan eniten ensimmäisistä hiirenkorvista valmistettua koivushampoota. Juuri kerätyt lehden (pari kourallista) laitetaan sankoon veteen ja annetaan muhia muutaman tunnin auringossa. Koivunlehti meinaan kuuluu mietoihin yrttirohdoksiin ja sisältää esim. saponiiniä, joka on luonnosta löytyvä luontainen pesuaine. Samaa löytyy esim. pesupähkinöistä. Lisäksi lehdistä löytyy eteerisiä öljyjä ja parkkihappoja jotka toimivat hoitoaineina hiuksille ja päänahalle. Mutta tästä sitten lisää kun sen aika tulee :)

Näillä kevätterveisillä toivottelen kaikille ihanaa uuden viikon alkua ja paljon aurinkoa!


1 kommentti:

Maia kirjoitti...

Kiitos samoin sinulle.
Innolla odotan minäkin, että lumi sulaa ja ruoho alkaa viheriöimään.