Hyss... Kuuletko kuinka ketunleipä laulaa tuulessa sulosointuja sielullesi. Laskeutuu lempeästi ihollesi, sukeltaen sitten sieluusi valoa loistamaan.

torstai 16. toukokuuta 2013

Koivushampoota kesän kynnyksellä Ü

Tästä minä pidän kesälomasta. Minulla on aikaa lähteä hakemaan tykötarpeita luonnosta omiin rohtoihini. Tänään oli vuorossa tuoreista koivunlehdistä tehty koivushampoo. Halpaa ja hyvin hoitavaa Ü Lehtiä valikoidessa joen varren koivusta, huomasin miten ne olivat tahmeita, kuin täynnä luonnon omia eteerisiä öljyjä. Veteen laitettaessa lehdistä irtosikin nopeasti veteen öljyisiä läiskiä Ü


 Kotiin päästyä laitoin lehden likoamaan veteen ja annoin niiden liota noin tunnin. Sen jälkeen siivilöin veden ja pesin vedellä hiukseni. Koivushampoo, vaikkakin tein siitä aika mietoa, putsasi silti hiukseni päänahan öljyistä. Hiuksista tuli uskomattoman pehmeät!

Koivushampoo

2 litraa vettä
0,5 litraa koivunlehtiä
(itse käytin vain pienen kourallisen)


Koivunlehdistä löytyy luonnostaan saponiinia, joka toimii saippuan tavoin. Lehdistä löytyvät parkkihapot ja eteeriset öljyt puolestaan taas toimivat hiuksille hoitoaineena. Tämän vuoksi hiuksista tuli varmaan niin silkkisen pehmeät Ü Suosittelen kokeilemaan, varmasti kova kilpailija kaupan kemiallisille tuotteille!

3 kommenttia:

Maia kirjoitti...

Mielenkiintoista, täytyy yrittää kokeilla, kun noita koivujakin ympärillä on.

Sunshine kirjoitti...

Moikka, kannattaa kokeilla varsinkin nyt kun lehdet ovat nuoria ja täynnä parkkihappoja ja eteerisiä öljyjä :) Eilen keräsin koivunlehtiä ison kasan sangon pohjalle ja lisäsin sangon täyteen vettä. Jätin sangon sitten aurinkoon seisomaan koko päiväksi ja illasta kun lämmitin rantasaunan niin pesun jälkeen virutin itseni läpikotaisin tuolla koivunlehti uutteella, iholle jäi ihanan raikas koivun tuoksu :)

Maia kirjoitti...

Heips! Laitoin sulle sp:tä.