Hyss... Kuuletko kuinka ketunleipä laulaa tuulessa sulosointuja sielullesi. Laskeutuu lempeästi ihollesi, sukeltaen sitten sieluusi valoa loistamaan.

maanantai 10. kesäkuuta 2013

Rosmariinisaippua - Itse tehtyä

Olen jo useamman kuukauden pessyt hiukseni luonnonsaippualla ja jostain ajatuksiini alkoi kummuta, että olisikohan saippuaa mahdollista valmistaa itse? Ja olihan se mahdollista Ü Tietoa löytyi yllin kyllin enkä ala tässä erikseen selostamaan koko prosessia läpi, niihin löytyy hyvät linkit postauksen lopusta.

Se miksi halusin lähteä kokeilemaan itse saippuan tekoa oli yksinkertaisesti se, että teollisesti valmistetusta saippuasta katoaa valmistusprosessin aikana suurin osa öljyjen ja rasvojen hoitavista aineista, kun taas itse tehtynä ne jäävät saippuaan kosteuttamaan ja pehmentämään ihoa. Luin myös läpi useita blogeja joissa kerrottiin, miten atooppinen iho oli parantunut itse tehdyn saippuan käytön myötä ja mikä parasta, voit maustaa saippuan juuri niillä aineilla kuin haluat. Itse päädyin kokeilemaan rosmariinisaippuaa Ü

Rosmariinillä on pitkä historia kauneiden hoidossa, koska sitä on käytetty luonnollisena parfyyminä ja lääkkeenä jo paljon enemmin kuin itse parfyymin tuotanto aloitettiin 1700 luvulla. Lisäsin saippuaan kuivattujen rosmariinilehtien lisäksi myös rosmariinin, laventelin ja palmarosan eteerisiä öljyjä. Rasvoina käytin extra virgin oliiviöljyä, kookosöljyä sekä sheavoita. Innolla odotan, että pääsen kokeilemaan ensimmäistä saippuaa Ü Vaikkakin odotus on hieman pitkä, saippua kypsyy ja kovettuu noin 3-4 kuukauden  ajan ja on sen jälkeen vasta käyttävalmista saippuaa. Jostain luin kuitenkin, että itsetehty saippua olisi parhaimmillaan vasta vuoden päästä. Mutta uskon, että odotus on sen arvoista!

Rosmariinisaippua

250 g Oliiviöljyä (hellä ja hoitava)
200 g Kookosöljyä ( vaahtoava ja hoitava)
50g Sheavoita (kosteuttava ja hoitava)
1tl rosmariinin eteeristä öljyä 
(lisää verenkiertoa, tarmoa ja hiustenkasvua, lievittää kipua)
2/3 tl laventelin eteeristä öljyä
(rauhoittaa mieltä ja hoitaa ihottumia)
1/3 tl palmarosan eteeristä öljyä
(antibakteerinen öljy, joka hoitaa ärtynyttä ihoa)
1 rkl kuivattua rosmariiniä


Olen aivan innoissani tästä uudesta oivalluksesta valmistaa saippuat itse ja seuraavaksi tehtäväksi tuleekin hankkia lisää noita ihania silikonimuotteja Ü Innostuimme myös mieheni kanssa ideoimaan saippuoille kuivaustelineen keittiökaappien päälle ja odotan myös sen valmistumista innolla. Iso kiitos miehelleni, että hän osasi ajatella asiaa isommin kuin minä ja päätti suunnitella minulle kerroskuivurin, niin että voin kuivattaa useampia saippuoita kerralla. Ne kun ottavat kuitenkin hetken kypsyä Ü Tässä vielä muutama linkki saippuateko ohjeisiin ja resepteihin. Ohjeita löytyy muutenkin todella paljon, mutta nämä sivustot ovat nimen omaan saippuantekoon keskittyneitä. Itse muuten ostin lipeän Lahtisen Vahavalimolta, tuli perille muutamassa päivässä matkahuollon kautta. 





1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tästä puuttuu varmaan lipeän määr?