Hyss... Kuuletko kuinka ketunleipä laulaa tuulessa sulosointuja sielullesi. Laskeutuu lempeästi ihollesi, sukeltaen sitten sieluusi valoa loistamaan.

tiistai 11. kesäkuuta 2013

Saippuakuivuri Ü

.... tai pitäisikö sanoa kypsennyskaappi, miten vain, mutta nyt on ensimmäinen valmis! Ü Isäntä oli kotona oikein ahkeroinut sillä aikaa kun olin töissä ja aika makeeta jälkeä oli saanut aikaan. Nyt siis kun hurahdin tuohon saippuan tekoon niin täytyyhän sitä olla sitten paikka missä antaa saippuoiden rauhassa kypsyä, niin ettei ne kuukausia loju jossain tasoilla ja ole aina tiellä kun pitäisi tehdä jotain. Joten... tässä alla, saanen esitellä, mieheni suunnittelema saippuakuivuri Ü

Tässä kehikko ilman suojakangasta


Tässä valmis "kuivuri" suojakankaan kanssa


Ja tuonne keittiönkaappien päälle niitä tulee sitten muutama vierekkäin


Suojakankaana käytettiin maanrakennuksessakin tuttua suodatinkangasta, joka on ohutta ja hengittävää, mutta estää pölyn pääsyn saippuoiden päälle. Saippuat kun joutuvat kypsymään useamman kuukauden, niin nyt niille on tehty oma koti Ü Mieheni naureskeli, että halukkaille hän kyllä tekee noita kädenkäänteessä lisää, kun toimiva malli on nyt löytynyt Ü Itse ajattelin vielä laittaa kerroslautoihin liitutaulutarraa, johon on sitten helppo kirjoittaa saippuan valmistuspäivämäärä ja nimi. Kuivuriin mahtuu 30-36 saippuaa kypsymään, riippuen hieman saippuapalan muodosta.

Aivan upeaa kädenjälkeä, olen ikionnellinen Ü

2 kommenttia:

Maia kirjoitti...

No todella taidokasta kädenjälkeä. Miten siististi saatkaan kuivatettua saippuasi eivätkä vie tilaa.

Sunshine kirjoitti...

Kyllä, saippuan valmistus otti aivan uuden askeleen eteenpäin tämän kuivurin myötä :) Sormet jo syyhyää tekemään seuraavaa erää :)