Hyss... Kuuletko kuinka ketunleipä laulaa tuulessa sulosointuja sielullesi. Laskeutuu lempeästi ihollesi, sukeltaen sitten sieluusi valoa loistamaan.

torstai 1. elokuuta 2013

Kesän marjasatoa Ü

Täytyi laittaa ihan otsikkoonkin, että kesän marjasatoa koska en muista koska viimeksi kaikki marjat olisi kypsyneet näin aikaisin Ü Ostimme juuri ennen mansikkakauden päättymistä mansikat ja ensimmäisen metsästä kerätyn mustikkaerän jälkeen huomasimmekin, että pakkastila oli loppu! Olin hieman ihmeissäni, koska näin ei ollut koskaan ennemmin käynyt jo kahden marjalajin jälkeen, meillä kuitenkin on kaksi eri pakkasta Ü Keräämättä oli kuitenkin vielä viinimarjat ja mahdolliset karpalot ja puolukat Ü Yhteistuumin päätimme siis ostaa vielä yhden pakkasen!


Mustikoita oli aivan valtavasti tänäkin vuonna, mutta harmittelin kun mansikat olivat jotenkin pienempiä kuin viime vuosina, liekö helteet olisi vaikuttaneet asiaat? Punaherukat saimme mieheni mummolasta ja mustaherukat haimme Linnean marjatilalta muuramesta ( www.hedelmatmarjat.fi ). Tuo Linnean marjatila oli aivan ihana pieni maatila, ja vastassa pihassa oli iloinen ja pirteä emäntä. Mustat viinimarjat itsepoimittuna maksoi vain 10 eur / 10 litraa ja koska puskat notkuivat marjoja niin saimmekin poimittua kolmessa tunnissa 20 litraa yhteensä. Ja siis olimme tyhjänneet vasta 3-4 puskaa Ü Nyt siis pakkasessa on marjoja ihan varmasti koko talveksi!

Marjat pakkasessa

35 litraa mustikkaa
14 litraa mansikkaa
14 litraa punaisia viinimarjoja
20 litraa mustia viinimarjoja


Koitettiin käydä myös vadelmia poimimassa ja löysimmekin ison hakkuu alueen joka oli aivan valtavan pullollaan vadelmaa, mutta minä ötökkä-kammoisena, en vain yksinkertaisesti saanu oltua siellä keskellä pusikkoja jotka yltivät melkein rintakehään asti. Ahistus tuli ja niin lähdimme kotiin hyvin köyhin eväin, mutta niistäkin vähistä saimme aikaiseksi ihanan kesäisen vadelmakakun Ü


Ei kommentteja: