Hyss... Kuuletko kuinka ketunleipä laulaa tuulessa sulosointuja sielullesi. Laskeutuu lempeästi ihollesi, sukeltaen sitten sieluusi valoa loistamaan.

torstai 1. elokuuta 2013

Itse tehtyä Laventeliöljyä

Laitoin heinäkuun alussa laventeliöljyä tekeentymään. Alkukeväällä siemenistä alulle laittamani laventelit kun olivat hieman päässeet rönsyilemään purkista ulos ja näyttivät kasvavan enemmänkin purkista alaspäin kuin ylöspäin Ü Päätin leikata purkista roikkuvat oksien päät pois ja meinasin ensin, että kuivaan ne ja säästän johonkin myöhempään tarkoitukseen, mutta hetken parturoinnin jälkeen mieleeni juolahti tehdä oksista laventeliöljyä. Kaivoin kaapista pienen säilytyspurnukan ja laittelin purkin täyteen tuoreita laventelin oksia. Päälle kaadoin Extra Virgin oliiviöljyä ja jätin purkin ikkunan viereen aurinkoiselle paikalle.


Neljän viikon päästä öljy on nyt valmis ja tuoksuu ihanan miedosti laventelille, luultavasti tuoksu olisi ollut voimakkaampi jos olisin voinut käyttää öljyyn myös laventelin kukkia, mutta omat laventelini eivät aivan vielä tänä samaisena kesänä kerenneet kukkaan. Siivilöin öljyn toiseen purkkiin ja nyt sitä voi käyttää ihon öljyämiseen suihkun jälkeen. Aivan ihanaa! Ü Hyvin helppoa ja vaivatonta tehdä.

Ei kommentteja: