Suklaaparfait & mustaherukat
Mustaherukkakastike:
1dl mustaherukoita
2 rkl sokeria
2 rkl vettä
Suklaaparfait:
5dl kuohukermaa
5 kananmunaa
1 dl sokeria
150g + 25 g tummaa suklaata
( 70% kaakaota, reilun kaupan tummasuklaa)
Valmista ensin mustaherukka kastike ja nyt ensimmäistä kertaa kokeiltuna suosittelen tekemään siitä kaksinkertaisen annoksen. Kiehauta marjat, vesi ja sokeri. Keitä pari minuuttia ja nosta pois liedeltä jäähtymään.
Laita 150g tummaa suklaata sulamaan vesihauteeseen sillä aikaa kun vatkaat kananmunat ja sokerin vaahdoksi. Jätä muna-sokerivaahto odottamaan ja vatkaa seuraavaksi eri kulhossa pelkkä kermavaahto.
Tämän jälkeen vatkaa sulanut suklaa muna-sokerivaahdon sekaan tasaisen väriseksi ja sen jälkeen nostele ja kääntele vatkattu kermavaahto varovasti muna-sokeri-suklaaseoksen joukkoon. Sekoita massa mahdollisimman tasaiseksi, mutta vältä sekoittamasta liian kauaa, ettei massa lässähdä.
Kaada seos vuokiin (itse käytin kahta pitkulaista leipä vuokaa) ja lisää mustaherukkakastiketta noroina seoksen päälle. Upota kastiketta lusikalla muutamalla kiepautuksella syvemmälle seokseen. Lisää päälle 25 g rouhittua tummaa suklaata ja jos sulatetun suklaan kippoon jäi vielä suklaasulaa niin tee lusikalla suklaanviivoja seoksen päälle. Pakasta 5-6 tuntia ja jos seos on pakkasessa pidempään niin peitä se kelmulla tai tee jäädyke kannelliseen kippoon. Tästä tuli oikeasti todella hyvää! Mustaherukka kastike antoi tosi hyvän säväyksen suklaamassaan... Nam, nam, nam Û
2 kommenttia:
Kuulostaa tosi herkulliselta. Mustaherkukoita ajattelin poimia lauantaina, ovat jo ihan kypsiä. Voisin kokeilla samantien tuota ohjettasi.
Tämä jäädyke oli tosi hyvää, mutta vasta muutaman päivän päästä pälkähti mieleeni että olin käyttänyt jäädykkeeseen 250g suklaata 150g sijasta ja siitä tuo ruskeampi sävy jäädykkeessä. Mutta todella suussa sulavaa! Nyt ostin itselleni sellaisen jäätelökirjan jossa oli myös paahdetun hasselpähkinä-jäädykkeen ohje myös. Sitä kokeilen ehkä seuraavaksi :)
Lähetä kommentti