Hyss... Kuuletko kuinka ketunleipä laulaa tuulessa sulosointuja sielullesi. Laskeutuu lempeästi ihollesi, sukeltaen sitten sieluusi valoa loistamaan.

tiistai 8. tammikuuta 2013

Puhdistava savinaamio hiuksille

Syksyllä etsiessäni epätoivoisesti hiuksilleni hoitoja, oikukkaan päänahan ja pörröisen luonnonkiharan taltuttamiseksi, törmäsin sellaiseen luonnontuotteeseen kuin savi. Silloin en vielä lähemmin aiheeseen tutustunut, mutta se jäi kuitenkin ajatuksiini kaihertelemaan.

Saven syväpuhdistava ominaisuus kiehtoi ja päätin tilata itselleni pussin valkoista savea. Tässä hieman tietoa valkoisesta savesta:

" Savi sisältää runsaasti erilaisia mineraaleja kuten piitä, magnesiumia,
sinkkiä, rautaa, kaliumia ja kalsiumia, muutaman mainitakseni. 
Savihiukkasen ominaispinta on valtavan laaja ja se on varautunut
sähköisesti negatiivisilla ionivarauksilla, joten se varaa savihiukkasten 
ominaispinnoille positiivisia sähkövarauksia jotka esiintyy ihon 
epäpuhtauksina. Savi on ntehokas epäpuhtauksien puhdistaja ja 
sen kuivaavan ominaispiirteen vuoksi seoksiin olisi hyvä aina lisätä
hieman luonnonöljyjä tai eteerisiä öljyjä."

Olin todella yllättynyt miten helppoa tällaisen savinaamion valmistus oli. Kaadoin taikinakulhon pohjalle lämmintä vettä ja sekoitin siihen hieman hunajaa. Seuraavaksi aloin sekoittamaan savea nesteeseen kunnes seos oli tasaista. Lopuksi lisäsin vielä pehmeää manteliöljyä sekä muutaman tipan appelsiinin eteeristä öljyä.



Seoksen valmistuttua levitin sen hiuksiini ja päänahkaani kuin värjäisin hiuksiani, tyvi ensin ja loput latvoihin. Laitoin viimeisenä muovipussin hiuksieni suojaksi jotta kosteus pysyisi niissä paremmin :) Annoin savinaamion  hautua 30 minuuttia.


Minulla kun on pitkät ja paksut hiukset niin savea imeytyy hiuksiini todella paljon, eli ottakaa se huomioon alla olevassa reseptissä kun alatte tehdä naamiota lyhkäisille hiuksille. Saven oltua päässä puolisen tuntia, pesin sen pois vedellä. Tämän päälle pesin hiukset pellavasiemenöljy-saippualla (kaupasta) sekä huuhtelin itse tehdyllä nokkashuuhteella (teen näistä erikseen kirjoituksen myöhemmin).

Naamion jälkeen hiukset tuntuivat uskomattoman puhtailta, väri syveni ja kirkastui sekä takkuisuus hävisi! Laitan tähän alle vielä kuvan hiuksistani sitten kun hiukseni kuivuvat :)

Puhdistava Savinaamio

1,5 dl vettä
1tl hunajaa
(puhdistaa - kosteuttaa)
2,5 dl valkoista savea
(syväpuhdistaa - kuivattaa)
1rkl manteliöljyä
 (A- ja E-vitamiini sekä 9-omegaöljy ravitsee)
5 tippaa appelsiinin eteeristä öljyä
 (sisältää runsaasti aurinkoenergiaa - puhdistaa)



Kuvasta näkyy mielestäni hyvin tuo kiilto mikä hiuksiin tuli sekä myös missä kohtaa kiilto haalenee. Viittaan siis latvoihin joissa on vielä vanhaa väriä (en ole vuoteen värjännyt hiuksiani). Olen koittanut nyt kuukauden verran hoitaa hiuksiani luonnonmukaisemmilla aineilla ja jättänyt kaupan shampoot täysin käyttämättä. Päälaella missä on jo jonkin matkaa omaa väriäni, hiukset tuntuvat silkin pehmeiltä ja kevyiltä. Valitettavasti latvat ovat vielä karheat ja menevät helpommin takkuun vanhojen värikäsittelyjen vuoksi. Tämän johdosta mielessä on pyörinyt hetken aikaa hiusten leikkuu lyhyemmäksi, mutta jääköön se ajatus vielä rauhassa mietintämyssyyn. Toinen vinkki jonka olen lukenut on harjata hiuksia päivittäin pitkiä aikoja kerrallaan, näin hiustyven juuressa oleva luontainen öljy levittyisi myös latvoihin. Täytynee ottaa tämä käytäntö myös kokeiluun :) 

Mutta tästä se alkaa, puhdistautuminen, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin :) On tullut aika lähentyä luonnon kanssa ja ammentaa voimaa luonnon omista antimista. Ehkä siinä samalla opin uudella lailla myös kunnioittamaan luontoa ja sitä runsautta jota se tarjoaa meille jos myös jopa rikkaruohojen muodossa :) Ihanaa lopputalvea joka jo kohta kurkottelee kevään kynnykselle. Nautitaan tulevista kevät auringoista ja pikkuhiljaa kasvuun heräävästä luonnosta!


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Heipat taas :)
Tuota savinaamiota olisi kyllä hyvä kokeilla mun harmaisiin hiuksiin, mielenkiintoista olisi nähdä syventyisikö värini. Nyt käytän Yves Rocherin sinistä shamppoota, ei pöllömpää sekään, mutta hyvä olisi kokeilla luonnonmukaisiakin.
Kiillon huomaa hiuksistasi hyvin.

Kävin taas kirjakaupassa ja tielleni osui Terveyden kiinalainen käsikirja - olenkin jo ottanut kolme "ohjelmaa" sieltä itselleni jokapäiväiseksi tavaksi. Todella hyvä kirja ja ymmärrettävää tekstiä.

Ja toinen kirja oli myös hyvä, Puhdistu, virkisty voi hyvin - detox-ohjeita kehon ja mielen hyvinvointiin.
Terveellisiä helppoja ohjeita. Aionkin kokeilla ensiksi tuosta kirjasta 24-tunnin detox-kuurin. aamukahvinkin olen jättänyt pois eikä tuottanut yhtään vaikeata. Kaksi kuppia yrttiteetä ja hunajaa nam.

Taitaa tulla jo romaani tästä kommentista....mielenkiinnolla odotan seuraavaa postaustasi.

T. Maisa