Hyss... Kuuletko kuinka ketunleipä laulaa tuulessa sulosointuja sielullesi. Laskeutuu lempeästi ihollesi, sukeltaen sitten sieluusi valoa loistamaan.

perjantai 18. tammikuuta 2013

Saisiko olla kauhallinen kurkumaa?

Nyt kun tähän kauneuden kauniille tielle olen lähtenyt tutkimusmatkalle niin erinäisten sattumien kautta tutustuin sellaiseen mausteeseen lähemmin kuin kurkuma. Tiesin mausteen nimeltä ennestään, mutta minulla ei ollut tietoakaan sen vahvoista lääkinnällisistä ominaisuuksista ja miten pitkään sitä on käytetty vaihtoehtohoitona esim, syöpä tai reumahoitoihin.

"Laboratoriotutkimuksissa kurkumiini on aiheuttanut 
syöpäsoluissa ohjelmoidun "solukuoleman" eli kurkuman 
avulla syöpäsolut saadaan tekemään ns. itsemurha"

Löysin eilen kirkahyllystäni Kerstin Hultén kirjan "Suojaa ruoasta" ja juurikin tämän kirjan sivuilta löysin vahvistusta tähän kurkuman vahvaan lääkinnälliseen voimaan. Lähisuvussani on ollut reumaperäisiä sairauksia ja itsekin joudun välillä kamppailemaan nivelten vihlomisen kanssa. Luettuani kurkuman parantavista ominaisuuksista muunmuassa reumasairauksien hoidossa, en voinut muuta kuin kokeilla maustetta :)


Hetken aikaa tuumailtuani, heitin juomalasin pohjalle n. 1/4 tl kurkumaa, 2-3 tl soijajugurttia, muutaman cashew pärkinän sekä rusinan. Ihan viimeisenä lisäsin vielä hyppysellisen rouhittua mustapippuria. Siis aivan ihana herkkuvälipala :) Kurkuma oli yllätyksekseni melko makeaa.

Joku voi miettiä, että miksi ihmeessä laitoin seokseen mustapippuriakin ja tässä alla vastaus siihen:

" Intiassa tehdyn tutkimuksen mukaan mustapippurin
sisältämä piperiini lisäsi kurkuman imeytymistä
ihmisillä ja eläimillä 2000 kertaisesti. 
Toisin sanoen, pieni määrä kurkumaa
mustapippurin kanssa voi olla terveyden 
kannalta parempi vaihtoehto kuin iso
määrä pelkkää kurkumaa "

Olen siis ottanut kurkuman nyt joka päiväiseksi matkakumppanikseni ja koitan mahdollisuuksien mukaan ottaa sitä aina kolmesti päivässä sen 1/4 teelusikkaa. Aamulla aamumyslin sekaan, päivällä ruoan mausteeksi ja illalla tuo ihana pähkinä-rusina sekoitus. Katsotaan onko tästä apua eteenpäin vihlomisien kanssa :)

Ulkoiseen kivun hoitoon löysin seuraavanlaisen ohjeen:

Inkivääri-kurkumahauduke 

2 tl inkivääriä
1 tl kurkumaa
loraus vettä 
(niin että seoksesta tulee tahnaa)

Tämän tahnan voit sitten levittää liinakankaalle ja sitoa hauteeksi vaikka vihlovan polven ympärille. Itse en ole vielä tätä kokeillut, mutta on ehdottomasti jonossa kokeilulistalla :)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!
Ostitko ihan kaupan kurkumaa pussissa vai jotain luonteistuotteita?

Anonyymi kirjoitti...

Siis edellisen kirjoitti Maisa :)

Sunshine kirjoitti...

Ostin ihan kaupan maustehyllystä, mutta aikomus on tutkailla seuraavaksi myös ekokaupan tuotteita. En tiedä miten tehotuotettua nuo meiran tuotteet on, mutta kunnes toisin todistetaan niin kaupan mausteella menen... Unohdin eilen kirjoittaa, että öinen polvikipu on antanut nyt jo hieman periksi, voi toki olla että jokin tulehduskin on helpottanut, mutta mitään särkylääkkeitä en ole syönyt. Kurkumaa sen sijaan olen käyttä nyt viikon verran.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkistä.

Tiina Eliisa kirjoitti...

Hei! Onpas tosi mielenkiintoinen blogi! :) pitääkin ihan rueta seuraan tätä :) ei ole kauan kun kuulin että kurkuma on terveellistä ja auttaa jopa pääkivun hoitoon! :) sain äidiltäni kurkumaa jonka hän oli saanut tuttavaltaan joka omistaa erään luontaistuotekaupan. Osaatko muuten sanoa että onko eroa kaupan ja luontaistuotekaupan kurkumalla? Kiitos tästä postauksesta.

Sunshine kirjoitti...

Hei Tiina Eliisa, ja tervetuloa seurailemaan oivalluksiani ja kokeilujani :) Pidin pienen kurkuma kuurin, noin kaksi viikkoa ja söin sitä 3 kertaa päivässä noin, puoli teelusikkaa ja kuin ihmeen voimasta, toinen polveni, joka ei taitu kunnolla sivulle, taittui vaivatta sivulle ilman kipuja. Purkki kun tyhjeni niin kurkumankin syönti jäi siltä erää, mutta aion kokeilla kyllä uudelleenkin. Taika piilee kuitenkin siinä, että sitä tulisi käyttää jatkuvasti jotta kipuilu pysyisi niin sanotusti poissa. Taidankin mennä heti huomenna maustekaupoille :)

En ole vielä tutkinut sen pidemmälle mikä kurkuma tuote olisi parasta, mutta jotenkin itse tällä hetkellä koitan luottaa sanaan luomu, vaikkei sekään mikään tae aina ole "puhtaista" vitamiineista kasveissa. Mutta ihan normikaupankin tuote tehosi hyvin!

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan kuuriluontoisesti :)