Hyss... Kuuletko kuinka ketunleipä laulaa tuulessa sulosointuja sielullesi. Laskeutuu lempeästi ihollesi, sukeltaen sitten sieluusi valoa loistamaan.

tiistai 25. kesäkuuta 2013

Karpalopirtelö mantelimaidosta

Vuoden alusta vaihdoin luonnonjugurtin soijajugurttiin koska minusta tuntui, että lehmänmaito tuotteet turvottivat kehoani. Etsiesssäni apuja ajoittaisiin nivelkipuihini, törmäsin myös tutkimukseen jossa on todettu vilja- ja maitotuotteiden olevan yleisin syy reumatauteihin, joten sekin vaikutti päätökseeni. Nyt päätin sitten etsiä myös soijajugurtille vastinetta, koska olen kuullut nyt niin paljon puhetta siitä miten suurin osa (80-90%) soijatuottajista käyttää geenimanipulaatiota viljelmiin, jotta kasvu olisi mahdollisimman tehokasta, niin en kyllä halua tällä tavoin tuotettua soijaa käyttää elimistöni hyväksi. Joten eteen tuli uuden korvaavan aineen etsintä ja suulas ihminen kun olen niin aina löytyy vastauksia kysymyksiin Ü

Minulle ehdotettiin mantelimaitoa tai kauramaitoa, kumpaakin nyt kokeiltu, mutta koska ne ovat kummatkin hyvin nestemäisiä ja hyvin maidon kaltaisia, niin en kovinkaan tykännyt koostumuksesta aamumyslin seassa. Aikani erilaisilla sivuilla surffailtuani törmäsin marjapirtelöön joka oli valmistettu mantelimaitoon. Tuossa pirtelössä oli käytetty vain itse mantelista saatua nestettä, mutta manteleita surrutellessani blenderissä, päätin jättää jauhetut mantelit nesteen sekaan ja mitä herkkua siitä syntyikään :)

Olen ollut koko päivän valtavien nivelkipujen kourassa ja ajattelin, että pakkasessa olevat karpalot saattaisivat purra tulehduksiin, joten tässä resepti teillekin kokeiltavaksi Ü

Karpalopirtelö

1 dl kuorittuja manteleitä
(liota manteleita yön yli)
3 dl vettä
3 dl karpaloita ( pakastettuja)
1 banaani


Surauta ensin yön yli liotetut mantelit ja vesi blenderissä ja kaada sekaan sitten banaani ja karpalot. Pirtelö ei tarvinnut mitään makeutusainetta, mutta minä kyllä pidänkin hieman happamemmasta mausta. Annoksesta tulee kaksi lasillista pirtelöä. Aivan ihanan makuista, joten tästä tuleekin minun uusi aamupirtelöni jota höystän sitten noilla supermysli-aineilla (maca, goji, kaakaonabsut ynm..). Suosittelen lämpimästi tätä lehmänmaidon korvikkeeksi!

Ei kommentteja: