Hyss... Kuuletko kuinka ketunleipä laulaa tuulessa sulosointuja sielullesi. Laskeutuu lempeästi ihollesi, sukeltaen sitten sieluusi valoa loistamaan.

keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kesän ensimmäinen tulokas - Leskenlehti


"Lempeällä lämmölläsi lemmi kehoani,
suloisilla säteilläsi sivele sieluani,
vihreään kehtoosi kiedo minut käsilläsi,
anna kirkkaiden väriesi vallata sydämeni,
kauneudellasi kosketa kaipuutani,
ota vastaan vahvat juureni,
anna minun elää sinusta."

Voi miten ihania nuo värikkäät leskenlehdet ovatkaan vielä harmaan heräävän luonnon seassa. Kävin poimimassa ensimmäiset jo viime viikon aikana ja nyt on jo kovaa vauhtia koivut puhkeamassa hiirenkorvalle.  Tiesitkö, että leskenlehden kukkia ja nimenomaan lehtiä voi käyttää kasvovesissä ja kylvyissä. Nimenomaan lehdissä on niitä hoitavia ja vahvistavia aineosia ihon ja hiustenhoitoon. Lehdet sisältävät esimerkiksi sinkkiä joka hoivaa kuivaa ihoa. Peltokorteen kanssa hiushuuteluvedessä käytettynä Leskenlehden kukat ja lehdet vahvistavat ja hoivaavat hiuksia ja päänahkaa.

2 kommenttia:

Maia kirjoitti...

Leskenlehdet ovat ihania keltaisia väripilkkuja vielä muuten niin värittömässä maassa näin kevään aikoihin, mutta nythän toki on jo ruoho vihreää ja puissakin pienet lehdet. Mahtavia aurinkoisia päiviä sinulle lomailija. Huomenna alkaa se mun reiki, jee.

Sunshine kirjoitti...

Ruoho alkaa olemaan tosiaan jo ihanan vihreää ja koivut kohta jo myös paksussa vihreässä peitteessä. Ihania reikitunteja sinulle ja ihania auringon lämmittämiä päiviä sinne myös!